1、学年江苏省启东市高二上学期期末学业质量监测英语试题 解析版江苏省启东市2020-2021学年高二上学期期末学业质量监测英语试题一、阅读选择About City CruisesRed River Rover (24hr)As the River Thames weaves its way through the heart of London there is history around every bend.See and experience the sights and splendour of this great city from the relaxed comfort of a
2、modern, all-weather, wheelchair-friendly City Cruises RiverLineTM with open upper deck and spacious lower saloon with panoramic windows. During your cruise you will have live commentary from the experienced crew giving you lots of insights you wouldnt find in the guide books.The Hop on Hop off Pass
3、allows you to make unlimited use of the river services between the piers of operation:Westminster Pier: Houses of ParliamentAbbey Waterloo Pier: London Eye, London AquariumTower Pier: Tower of London, Tower BridgeGreenwich Pier: Greenwich, Maritime Museum, Cutty SarkImportant InformationYou should a
4、rrive at least 15 minutes before departure time,Passenger numbers are difficult to predict each day and can vary on account of public holidays, weather conditions, events, etc. City Cruises cannot guarantee that you will get the sightseeing sailing that you have booked please ensure that you arrive
5、in reasonable time.All boats have seating and are fully heated.All boats offer open space areas with great views. Many have open decks offering a better view.Free live commentary is in English on each sightseeing cruise.Free audio guides are available in 8 languages: Italian, French, German, Spanish
6、, Chinese, Russian, English and Japanese.1What can we learn about City Cruises RiverLinerTM?AIt doesnt provide services on windy days. BIt is accessible to disabled passengers.CIt ignores the great history of River Thames. DIt enables you to learn further about the sights.2In which pier can a passen
7、ger view London Eye?AWestminster Pier. BGreenwich Pier.CTower Pier DAbbey Waterloo Pier.3We can conclude from the passage that_.Apassengers sensitive to cold should wear more clothesBpassengers can view landmark sights of London on boardCpassengers should book visits to get the guaranteed sailingDpa
8、ssengers can watch live commentaries in various languages【答案】1D2D3B【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个乘船游览活动,介绍了其特色、能参观到的景点以及其他重要信息。1细节理解题。根据第二段中“During your cruise you will have live commentary from the experienced crew giving you lots of insights you wouldnt find in the guide books.(在您的航行过程中,经验丰富的船员会为您现场解说,给您很多
9、在导游手册上找不到的见解)”可知,City Cruises RiverLinerTM能使你进一步了解风景。故选D。2细节理解题。根据第五段“Abbey Waterloo Pier: London Eye, London Aquarium(Abbey Waterloo Pier:伦敦眼,伦敦水族馆)”可知,乘客可以在Abbey Waterloo Pier欣赏伦敦眼。故选D。3推理判断题。根据第三段“The Hop on Hop off Pass allows you to make unlimited use of the river services between the piers of
10、operation(The Hop on Hop off Pass可让您在各码头之间使用不限次数的乘船服务)”以及后文“Westminster Pier: Houses of Parliament(威斯敏斯特码头:国会大厦);Abbey Waterloo Pier: London Eye, London Aquarium(Abbey Waterloo Pier:伦敦眼,伦敦水族馆);Tower Pier: Tower of London, Tower Bridge(塔墩:伦敦塔、塔桥);Greenwich Pier: Greenwich, Maritime Museum, Cutty Sark
11、(格林威治码头:格林威治,海事博物馆,卡蒂萨克)”可推知,乘客在船上可以看到伦敦的标志性景观。故选B。 Mr. Utterson was a lawyer who was good-natured to his friends. His companions were usually distant relations from his own family, or friends that he had known for a long time.One friend in particular was Mr. Richard Enfield, a distant relative, and
12、 a well-known man in London. The two men were very different, but they always went for a long Sunday walk together. People who saw them out on their walk reported that they rarely spoke. However, they would even cancel other appointments in order to go and enjoy their walks without interruption.One
13、day, while they were out on their walk together, they were strolling (漫步) along a small quiet street. It was all clean and attractive except for one building two storeys high.As they passed, Mr. Enfield asked Mr. Utterson if he had ever noticed the dirty door, because it reminded him of a very stran
14、ge story.“No,” said Mr. Utterson. “What story was that?”“Well,” replied Mr. Enfield. “Once, I was coming home this way at about 3 am on a dark winters night, and the whole area was very quiet and deserted. But then suddenly I saw two people. One was a small unpleasant-looking man walking along this
15、street at a good speed. The second was a small girl, about eight or nine years old, running as fast as she could. Well, the two met at the corner and ran into each other. The unusual thing was that instead of stopping and apologizing, the little man, quite on purpose, stamped (踩) hard on the girl as
16、 she lay on the ground, screaming with pain.”“It was a terrible thing to see. I shouted out and chased the man, caught him and brought him back to where he had knocked down the girl. The noise had attracted a small crowd of people, including some of the girls family, who were very angry with the man
17、. He did not apologize, nor was he sorry for what had happened. We all told him that we would make a lot of trouble for him if he did not pay for his actions.”“The man agreed to pay one hundred pounds to the family. As he did not have that amount of money with him, he said he had to go and get a che
18、que. He went to the house with the door we are looking at now, and came out with another mans cheque for almost one hundred pounds at four oclock in the morning. Therefore w made him stay at my house until the banks opened. Then we went to cash the cheque. I handed it over myself and was sure that i
19、t would be a forgery, but to my surprise, it was real”4What can learn about Mr. Utterson and Mr. Enfield?AThey often canceled their appointments. BThey attached importance to their walks.CThey became friends a long time ago. DThey were often followed by reporters.5What happened to the little man and
20、 the girl at the street corner?AHe knocked into the girl on purpose. BHe chased the girl and shouted at her.CHe attacked the small girl violently. DHe stopped and apologized to the girl.6Why did he finally agree to pay one hundred pounds?ABecause he had a feeling of guilt. BBecause he was afraid to
21、lose face.CBecause he made a lot of trouble. DBecause he was under great pressure.7What does the underlined word “forgery” in the last paragraph probably mean?ASomething mistaken. BSomething unbelievable.CSomething illegally copied. DSomething poorly organized.【答案】4B5C6D7C【分析】这是一篇记叙文。文中借Mr. Enfield之
22、口讲述了一个小个子男人袭击了一个小女孩,并拒绝道歉,最后在人群的威胁下同意赔偿的故事。4推理判断题。根据第二段中“The two men were very different, but they always went for a long Sunday walk together. People who saw them out on their walk reported that they rarely spoke. However, they would even cancel other appointments in order to go and enjoy their wal
23、ks without interruption.”(这两个人很不一样,但他们总是在星期天一起散步。那些看到他们出去散步的人说他们很少说话。然而,他们甚至会取消其他约会,就是为了去享受散步,不被打扰。)可以推断,散步对于Mr. Utterson和Mr. Enfield来说很重要。故选B项。5细节理解题。根据第六段中“The unusual thing was that instead of stopping and apologizing, the little man, quite on purpose, stamped (踩) hard on the girl as she lay on t
24、he ground, screaming with pain.”(不同寻常的是,这个小个子男人并没有停下来道歉,而是故意在女孩躺在地上痛苦地尖叫时狠狠地踩在她身上。)可知,那个小男人暴力地攻击了那个小女孩。故选C项。6推理判断题。根据第七段中“The noise had attracted a small crowd of people, including some of the girls family, who were very angry with the man.”(嘈杂声吸引了一小群人,其中包括一些女孩的家人,他们对这个男人非常生气。)和“We all old him that
25、we would make a lot of trouble for him if he did not pay for his actions.”(我们都告诉他,如果他不为自己的行为付出代价(赔偿),我们就会给他制造很多麻烦。)可以推断,他是迫于压力最后才答应赔偿100英镑的。故选D项。7词句猜测题。根据划线词汇后文“but to my surprise, it was real.”(但令我惊讶的是,它是真的。)转折的语义可以推断,“I handed it over myself and was sure that it would be a forgery,”(我亲手递过去并确信这是for
26、gery,)中划线词汇forgery应该是“假的东西”的意思,选项C“非法复制的东西”与之意义最为接近。故选C项。 Many parents worry that their childrens use of electronic devices will bring harm to their children, so they set strict limits on their use of electronic devices. But theres another device-related danger that parents may be completely ignorin
27、g - second-hand screen time. With second-hand screen time, kids are indirectly exposed to screens being used by someone else close to them.Watching parents use their devices a lot from an early age can lead children to become addicted to them as they grow up, research suggests. Also, children are li
28、kely to show more acting-out behaviors when parents spend too much time on their devices. Often, this is the only way kids can get a parents attention. Spending too much time on electronic devices, especially in the presence of a child, also sends the message that the device is more important than t
29、he child This can lead to a breakdown in the parent-child relationship.This does not mean that parents should not use electronic devices while their children are present. It does mean that parents need to set limits on their own screen time, just as they would for their children. For adults, devices
30、 are often a necessary part of their work, as well as personal tasks and activities. While cutting down on their screen time may not be easy it is worth the effort.Parents can now take some practical steps to get started. One of the simplest is setting up certain times and places where devices wont
31、be used. For example, device-free mealtimes are important for many reasons, and this is an easy way to limit the use. Other ideas include not using devices in the restroom, when having a conversation with someone, or when playing games with the kids.In addition, parents should not use “do as I say,
32、not as I do” to send confusing messages to their children. We can tell kids that its important to curb their device use, but if their experience with parents from infancy on is watching them use devices frequently, they are much more likely to follow that model. Therefore, parents should set the right example for their children.8What might cause second-hand screen time?AChildrens overuse of electronic devices. BWatching parents use their devices a lot.CSt
copyright@ 2008-2022 冰豆网网站版权所有
经营许可证编号:鄂ICP备2022015515号-1