ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:21 ,大小:192.69KB ,
资源ID:6717932      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.bdocx.com/down/6717932.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省威海市中考英语试题及答案解析Word版.docx)为本站会员(b****5)主动上传,冰豆网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知冰豆网(发送邮件至service@bdocx.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省威海市中考英语试题及答案解析Word版.docx

1、山东省威海市中考英语试题及答案解析Word版山东省威海市 2018 年中考英语试题一、阅读理解AOne day Vimala and her new friend. Mary, were playing at school. Mary was a very quiet and shy girl but Vimalaliked her. While jumping, Mary s glasses fell off and broke. Just then the bell rang and they had to hurry to their science class.“ Oh dear, I

2、m going to be as blind as a bat. But wed better hurry. Its Miss Lees class, said Maray.At the start of the lesson, Miss Lee explained how to do the experiment to produce large eye crystals. Then she started to question the class. Nobody dared to give a wrong answer because Miss Lee was a very strict

3、 teacher Miss Lee held up a clamp( 夹具 ) and said, What do we use is for? What do we call it? All the girls looked down, while she looked at their heads for one to pick on. Mary? she finally asked.Mary was sitting at the back of the class. She stood up and peered at Miss Lee, but she could not see cl

4、early what the teacher was holding. She was nervous a bit and did not answer.Miss Lee repeated her question. This time she spoke more slowly and there was anger in her voice.What is this used for ? she askedVimala saw storm clouds climbing up to Miss Lees face. She knew that the storm was about to b

5、urst on Mary, so she put up her hand. Miss Lee paid no attention to her and stared through narrowed eyes at Mary, waiting for an answer.Mary did not know what to say. She looked to her left and right for help. Too seared to say out that she couldn clearly, Mary hoped that if she kept quiet Miss Lee

6、would ask somebody else.Vimala guessed what was wrong, so she decided to take a risk. She jumped to her feet and said, Excuse me. Miss Lee. Mary broke her glasses just before the lesson started. I dont think she can see the clamp clearly. Then she sat down, praying ( 祈祷 )that the ceiling would not f

7、all on her.“ Oh! ” Miss Lee said, a little surprised. She had thought that Mary was refusing to answer.Now that she understood, her anger faded away. “ Thank you, Vimala. ” she said Then she turned to Mary and said, “ Come and look at this. ”Mary left her chair and went to the front of the class.It

8、s a clamp. ” she said. We can put it on a me支架ta ndd use it to hold things in place. ”Well, you got it right at last. Miss Lee said with a brief smile. But youd better not do any experiments until your glasses have been repaired. You can watch Vimala while the does the experiment.The storm clouds di

9、sappeared. The smile disappeared from Miss Lees face and she continued with the lesson.Vimala winked at Mary who peered at her and smiled weakly.1.Whats the matter with Mary s glasses?A.They were lost. B. They were broken C.They were left s home2.Miss Lee was teacher.A.an English B. a science C. a m

10、ath3.Why couldnt Mary answer Miss Lees question?A. Because she didnt know the answerB.Because she couldnt hear what Miss Lee was sayingC.Because she couldn t see what the teacher was holding4.The sentence Vimala saw storm clouds climbing up to Miss Lees face. ” means Vimala found A. the sky was clou

11、dy B. a heavy storm was coming C. Miss Lee was becoming angry5.Which of the following is not right?A. Mary was quiet and shy and also as blind as a batB.Miss Lee was a strict and serious teacherC.Mary knew what a clamp was used for【答案】 1. B 2. B 3. C 4. C 5. A 【解析】本文介绍了 Vimala 和玛丽是新的好朋友。虽然玛丽内向 , 但是

12、Vimala 很喜欢她。在一次跳高的时 候,玛丽的眼镜掉了,结果玛丽看不清楚东西。这时上课铃响了,是李老师的课,她是一位非常严肃认真 的老师 。在课上,李老师问了一个问题,除了玛丽,其他的同学把头低了下去 。 老师提问了玛丽 ,由于看 不清楚老师拿的是什么 ,而没有回答出来。这时老师有点生气 。 Vimala 出于帮助同学的爱心 ,把真相告诉 了老师,老师让玛丽走近一点,结果玛丽正确的回答了老师的问题。老师露出了会心的微笑。本文体现了 同学之间的友谊和老师的大度认真。1.细节理解题。根据第一段的句子 While jumping, Mary s glasses fell off and b可知.

13、,在她们玩跳高的时候,玛丽的眼镜掉下来摔坏了。故选 B。2.推理判断题。根据第三段的第一句话 At the start of the lesson, Miss Lee explained how to do the experiment to produce large eye crystals. 可知 , 李老师在课上解释了如何做实验来生产大眼睛晶体。说明李老师是一名科3.细节理解题。根据第四段第二句话 She stood up and peered at Miss Lee, but she could not see clearly what theteacher was holding.

14、可知,她看不清楚老师手里拿着什么。故选 C。4.词意猜测题。A. the sky was cloudy天空是阴云的;B. a heavy storm was comi ng 场暴风雨就要来了; C. MissLee was becoming angry李老师开始生气了。题干的意思是, Vimala看到李老师的脸上有一层阴云掠过。说明李老师已经开始生气了。故选 Co5.细节理解题。题目问的是,下列哪一项不正确?根据句子 rm going to be as blind as a bat.这句话是在玛丽眼镜掉了之后说的话。而不是眼睛不好。因此 A不对。由句子 Miss Lee was a very

15、strict teacher可知,李老师是一位严肃认真的老师。 因此B对。根据句子 “ It s a clamp. ” she said. We can put it on a met支塑皿5use it to hold things in place. ” Well, you got it right at last. Miss Lee said with a可知f,s玛丽知道夹具的作用。因此C对。故选A。Amanda Kitts is one of 子操控的)arm.Btomorrow s people ” people who 人工arifoily(pats. She has a bio

16、nic(电Now, Kitts nuns a day -care center. Children nun up to her happily as she comes into the classroom. She bends over to talk with a small girl. As she bends Kitts puts her hands on her knees. For most people, this would be easy. However, just a fewyearsago, this was impossible for Kitts.In 2006,

17、Kitts was in a car accident. A truck crushed( 挤坏)her left arm and the doctor had tocut it off. I was an gry, said, depressed. I just could nt accept it, she says. But the n she heard about a new tech niquethat could use the remai ning n erves(神经)in her shoulder to contort an artificial arm.In a diff

18、icult operati on, a doctor novel Kittss n erves to differe nt mens of her upper- arm muscles. For mon ths, then erves grew. Millime ter by millimeter, they moved deeper into their new homes. “ At three mon ths I started flittle tingles and twitches( 刺痛和扌由搐 ),” she said. A month later, she got her fi

19、rst bionic arm. A research engineer worked with Kitts to make the computer programs match her real moveme nts more and more closely.she says.Today, Kittss arm is great, but its not yet perfect. She wants feeli ng in her han ds. For example, she n eeds to feel whether something is rough or smooth. Sh

20、e also needs feeling to do one of her favorite things-drink coffee The problem with a paper coffee cup is that my hand will close until it gets a solid grip, shop, her hand kept closing until it crushed the cup. But Kitts says positively, One day Ill be able to feel things with it, and clap my hands

21、 to the songs my kids are singing ”6.What is the differe nee betwee n Kitts and no rmal people?A.She has a bionic arm. B. She can bend C. She can put her hands on her kn ees7.Kitts got her first bionic arm after the difficult operatio n.A. almost three mon ths B. over one month C. more tha n four mo

22、n ths8.Kitts is able to with her bionic hand.A. clap her hands B. hold thi ng C. feel rough or smooth things9.Kittss attitude toward her new arm is .A. positive B. Angry C. perfect10.Choose the right order of the events1Kitts heard about a new tech nique2Kitts crushed a paper coffee cup3Kitts had tw

23、o huma n arms4A truck hit Kittss car5Kitts got her first bionic arm6Doctors moved some of the nerves in Kitts s armA. B. C.【答案】6. A 7. C 8. B 9. A 10. C【解析】短文大意:文章介绍了阿曼达基茨在一次意外事故中失去了自己的左臂,在新技术的帮助下,她利用剩下的上臂神经,获得了新的仿生手臂。本文介绍了她的手臂的情况。6.细节理解题。根据第一段的句子 She has a bionic(电子操控的)arm.可知,阿曼达基茨她有一个仿生手臂。故选A。7.细节

24、理解题。由第四段的句子 At three mon ths I started feeli ng little tin gles and twitches(刺痛和抽搐),” she said.A month later, she got her first bionic arm.可知,在三个月的时候,她开始感觉到轻微的抽搐和抽搐。一个月后,她得到了她的第一个仿生手臂。因此一共是四个月,故选 C。8.细节理解题。 A. clap her han ds 拍拍手;B. hold thi ng 拿东西;C. feel rough or smooth thi ngs 感觉得到粗糙或光滑的东西。根据短文的最

25、后一段的句子 The problem with a paper coffee cup is that my hand will close un tilit gets a solid grip, 和句子 But Kitts says positively, One day Ill be able to feel things with it, and clap my handsto the songs my kids are singing说明,阿曼达基茨的仿生手臂可以拿东西,但是不能拍拍手和感受粗糙或光滑的东西。故选 B。9.推理判断题。题干的意思是,阿曼达基茨对她的新手臂的态度是怎样的。

26、A. positive积极地;B. Angry生气的;C. perfect 完美的。根据最后一段的句子 But Kitts says positively, One day Ill be able to feel things withit, and clap my hands to the songs my kids are sin但阿曼达基茨积极地说, 有一天我能感觉至U它,当我的孩子们唱歌的时候,我会为他们拍拍我的手鼓掌 ”。说明阿曼达基茨对于她的新手臂很积极乐观。故选A。W.细节理解题-抓序题 选择卞件发生的正确咂序.文草笫一段杯Ki出有两个人的手背:一个是自己的,另一杲利用了别的男性

27、的仿生手臀;第三段第一行A truck hit Kittses carifi作右左2006, Kitts 遇车祸:一辆卡车碾碎了她的左俵根据笫三段的第二行Kitts heard about a newtechnique可知她听说了一项斯技术 再根据第四殿的第一行Dod:o衍moved some of thenerves In Kittses arm可知.医生把Kitts的神经转移到她用的不同男杵的上臂肌肉的身上 由第四段的第四行可知KiW got her first bionic arm基茨获得了她的笫一个仿生手臂 根据最后一段的笫三行Kitts crushed a paper coffee

28、cup可知t基荻把咖啡杯压碎了 因此串件的正确顺序是C阅读C篇,判断正(A)误(B)。请将答案编号涂卡。A表示正确,B表示错误。Bangladesh (孟加拉)is an agricultural country between India and Burma. Storms from theIndian Ocean sweep across the country every year, and large areas of farming land are flooded(冲毁).The people arevery poor.Fewer than half of the country

29、s children complete their primary education. When they are six or seven years old, many children leave school to work in the fields or at home. The rest of their education consists of looking after cattle, collecting firewood or doing household jobs.Not long ago, an experimental school was opened ne

30、ar the capital, Dacca, to help poor children. There are only 120 childre n in the school, which has three classrooms. In each class, forty pupils are divided into four groups of ten. Each pupil is free to decide which group he or she wants to join.The most able pupils do a great deal of the teach in

31、g. They act as group mon itors. Their duty is to en sure that all pupils in their group un dersta nd and practice what the teacher has taught.There are a nu mber of unu sual features in the Ban gladesh school. Childre n do not move up a class automatically when they grow older. Each group is promote

32、d ( 升级)only when EVERY pupil in it has succeeded in getting to the right sta ndard. As a result, all members of a group work hard to help the less able pupils. Nobody is left beh ind.Less ons are extremely practical and in clude work on farming, carpe ntry, health and running a home, as well as lessons on the basic skills of reading, writing and arithmetic. At school, pupils p

copyright@ 2008-2022 冰豆网网站版权所有

经营许可证编号:鄂ICP备2022015515号-1