ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:11 ,大小:135.42KB ,
资源ID:5950460      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.bdocx.com/down/5950460.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(高考英语阅读理解分类汇编文化教育类.docx)为本站会员(b****6)主动上传,冰豆网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知冰豆网(发送邮件至service@bdocx.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

高考英语阅读理解分类汇编文化教育类.docx

1、高考英语阅读理解分类汇编文化教育类2011高考英语阅读理解分类汇编之文化教育类1.(2011北京卷)CStudents and Technology in the ClassroomI love my blackberryits my little connection to the larger world that can go anywhere with me . I also love my laptop computer ,as it holds all of my writing and thoughts .Despite this love of technology ,I kn

2、ow that there are times when I need to move away from these devices(设备) and truly communicat with others.On occasion, I teach a course called History Matters for a group of higher education managers. My goals for the class include a full discussion of historical themes and ideas .Because I want stud

3、ents to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom ,I have a rule no laptop ,iPads ,phones ,etc .When students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy . Most students assume that my reasons for this rule include unpleasant e

4、xperiences in the past with students misusing technology . Theres a bit of truth to that. Some students assume that I am anti-technology . Theres no truth in that at all . I love technology and try to keep up with it so I can relate to my students.The real reason why I ask students to leave technolo

5、gy at the door is that I think there are very few places in which we can have deep conversions and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas . I want students to dig deep within themselves for

6、inspiration and ideas. I want them to push each other to think differently and make connections between the course the material and the class discussion .Ive been teaching my history class in this way for many years and the evaluations reflect student satisfaction with the environment that I create

7、.Students realize that with deep conversation and challenge, they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classroom . Im not saying that I wont ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change ,Im sticking

8、 to my plan. A few hours of technology-free dialogue is just too sweet to give up.63.Some of the students in the history class were unhappy with_A. the course material B. others misuse of technology C. discussion topics D. the authors class regulations 64.The underlined word “engage ”in para.4 proba

9、bly means _A. explore B. accept C. change D. reject 65.According to the author, the use of technology in the classroom may _A. keep students from doing independent thinking B. encourage students to have in-depth conversationsC. help students to better understand complex themes D. affect students con

10、centration on course evaluation66.It can be inferred from the last paragraph that the author _A. is quite stubborn B. will give up teaching history C. will change his teaching plan soon D. values technology-free dialogues in his class DAAD2.(2011安徽卷)EGeorge Prochnik would like the world to put a soc

11、k in it. He makes his case in a new book, Listening for Meaning in a World of Noise. Here he explains himself (using his indoor voice):“Weve become so accustomed to noise, theres almost a deep prejudice against the idea that silence might be beneficial. If you tell someone to be quiet, you sound lik

12、e an old man. But its never been more important to find continuing quiet. Silence focuses us, improves our health, and is a key to lasting peace and satisfaction.”“We need to excite people about the sounds you start to hear if you merely quiet things down a little. During a Japanese tea ceremony, th

13、e smallest sounds become a kind of artthe spoons making a light ringing sound on a bowl, the edges of a kimono(和服)brushing against the floor.”“Deaf people are very attentive(专注的)in almost every aspect of life. If two deaf people are walking together, using sign language, they constantly watch out fo

14、r each other and protect each other by paying steady attention to the other. They are connected yet also fully aware of their surroundings. Even deaf teenagers! We in the hearing world can learn from them. If we remove the powerful blasts(一阵阵)of noise, we become aware of an extraordinarily rich worl

15、d around usof little soft sounds and the sound of footsteps, of bird songs and ice cracking(开裂声). Its astonishing how beautiful things sound when you can really listen. ”【文章大意】文章介绍了George Prochnik的新著Listening for Meaning in a World of Noise和他的观点:在喧嚣的世界中创造一方不太纷扰的环境,这个世界会更美好。72. What does the phrase “

16、to put a sock in it” in Paragraph 1 probably mean?A. to be quiet B. to be colorful C. to be full of love D. to be attentive to someone【解析】选A。词义理解题。根据第二段作者的观点Silence focuses us, improves our health, and is a key to lasting peace and satisfaction.可知,作者是推崇的silence, 故选A项。73. What does Prochnik say about

17、 us?A. We are used to quietnessB. We have to put up with noiseC. We do not think silence to be beneficialD. We do not believe lasting peace to be available【解析】选C。推理判断题。根据第二段Weve become so accustomed to noise, theres almost a deep prejudice against the idea that silence might be beneficial和its never

18、been more important to find continuing quiet及第三段During a Japanese tea ceremony, the smallest sounds become a kind of art等句可以判断得出,我们生活在一个喧闹的世界,寂静才是我们的追求,故选择C项。74. Which of the following is true according to Prochnik?A. We need more sounds in our livesB. There is nothing to be learned from the deafC.

19、We are not aware how rich the world around us isD. There is too much noise at a Japanese tea ceremony【解析】选C。推理判断题。根据文章末段If we remove the powerful blasts(一阵阵)of noise, we become aware of an extraordinarily rich world around us. Its astonishing how beautiful things sound when you can really listen.可知C

20、项正确。A项和作者的观点相反;根据We in the hearing world can learn from them (deaf people)可知B项错误;根据During a Japanese tea ceremony, the smallest sounds become a kind of art可知作者赞赏the smallest sounds,故D项错误。75. It can be inferred from the text that .A. we can benefit a lot from old peopleB. it is a good idea to use sig

21、n languageC. there is no escape from the world of sound D. it is possible to find how beautiful things sound【解析】选D。推理判断题。通读全文可知,尽管我们生活在一个喧闹的世界,作者提倡我们创造一个不太纷扰的环境,果真如此,这个世界是很美好的,据此D项正确。3.(2011山东卷)B Tim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New York-he in computers, sh

22、e in special education. Teaching means everything to us, Tim would say. In April1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program

23、started by Dolly Parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retire, Tim recalls. He placed the brochure on his desk, as a reminder. Five

24、years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imagination library .com. The program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, the

25、y went to Dollywood for a look-see. “We didnt want to give the children rubbish,” says Linda. The books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and Dollywood board members-included classics such as Ezra Jack Keatss The Snowy Day and newer books like Anna Dewdneys Llama Llama series.Sati

26、sfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. Megan Williams, a mother of four, is more than appreciative: “This program introduces us to books Ive never heard of .” The Richters sp

27、end about 400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die,” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left.”62.What did Tim want to do after learning about Imagination Library?A. Give out brochures. B .Do something similar.C. Write books for ch

28、ildren D. Retire from being a teacher.63.According to the text, Dollly Parton is .A. a well-known surgeon B. a mother of a four-year-oldC. a singer born in Tennessee D .a computer programmer64.Why did the Richters go to Dollywood?A. To avoid signing up online.B. To meet Dollywood board members.C. To

29、 make sure the books were the newest.D. To see if the books were of good quality.65.What can we learn from Tims words in the last paragraph?A. He needs more money to help the children.B. He wonders why some people are so busy.C. He tries to save those waiting to die.D. He considers his efforts worth

30、while.【解析】:61-65:ABCDD 【语篇解读】本文讲述了里克特作为教师的一家人在退休后又做出捐献书给儿童的决定,并且为此建立了基金会的事情,而且他们认为这使得他们的人生更为有意义。36. A。细节理解题。由第一段最后两句话可知是Tim 得病导致他思考生命的意义。37. B。细节理解题。从第二段Tim说的话中“I could do something like this when we retire”,知道他打算在退休后做类似的事,是B选项。38. C。细节理解题。从第二段的第一句话得出Dollly Parton 是singer.39. D.。细节理解题。从第四段前两句话中得出,“W

31、e didnt want to give the children rubbish“ 比喻指我们不想要质量不好的东西。从本段首句主题句中也能得出the Richters 关心的是书的质量。40. D。从最后一段Tim的话” 有些人坐而等待死亡,而有些人则在他的余生尽可能的忙碌着“ 可知,他认为自己做出的事情是值得的有意义的。4.(2011上海卷)(A) The teacher who did the most to encourage me was, as it happened, my aunt. She was Myrtle C. Manigault, the wife of my mot

32、hers brother Bill. She taught in second grade at all-black Summer School in Camden, New Jersey. During my childhood and youth, Aunt Myrtle encouraged me to develop every aspect of my potential, without regard for what was considered practical or possible for black females. I liked to sing; she listened to my voice and pronounced it good. I couldnt dance; she taught me the basic dancing steps. She took me to the theatre _ not just childrens theatre but adu

copyright@ 2008-2022 冰豆网网站版权所有

经营许可证编号:鄂ICP备2022015515号-1