1、最新英语七年级英语上册阅读理解100及答案最新英语七年级英语上册阅读理解100及答案一、七年级英语上册阅读理解专项目练习(含答案解析)1根据对短文理解,选择答案。 American school students usually go to school on foot, or on the school bus. Some students ride their bikes to school. In the middle school, students usually take classes for six hours a day. They study English, math,
2、history, science, PE, music and art. School begins at half past eight in the morning. At noon, students have lunch at school. After lunch, they go to their classes. School is over at about 4 oclock. Most students often watch TV and do homework after supper. On weekends, American school students go t
3、o the church, do shopping, visit grandparents or go to the park with parents. American school children dont have too much homework. But they watch TV too much. Some even watch TV three to five hours a day. Its bad for health. So their parents worry about it. They play games, do sports or do reading
4、with kids to take their kids away from TV.(1)How long do American middle school students study at school? A.Six classes a dayB.Six hours a dayC.Three to five hours a dayD.Three to six hours a day(2)American school students have_ at noon in school. A.a short restB.a good restC.no restD.a bad rest(3)A
5、merican parents are worried because their kids_. A.watch TV too much every dayB.have no rest time in schoolC.have too much homeworkD.take fewer classes every day(4)American parents do lots of things to _. A.help their kids with their homeworkB.help their kids to keep healthyC.look after their kids a
6、t homeD.stop kids watching TV too much(5)The passage tells us_. A.American kids watch TV too muchB.Something about American school lifeC.American students go to the churchD.American students school subjects【答案】 (1)B(2)A(3)A(4)D(5)B 【解析】【分析】主要讲了美国学生的学校生活情况。 (1)细节题。根据In the middle school, students usu
7、ally take classes for six hours a day.可知一天上六小时,故选B。 (2)细节题。根据After lunch, they go to their classes.可知午饭后,他们去上课,所以没有午休,故选C。 (3)细节题。根据But they watch TV too much. Some even watch TV three to five hours a day. Its bad for health. So their parents worry about it.可知孩子一天看太多电视,所以父母担心,故选A。 (4)细节题。根据They play
8、 games, do sports or do reading with kids to take their kids away from TV.他们和孩子们一起玩游戏、做运动或读书,把孩子们从电视上带走,即阻止孩子们看太多电视,故选D。 (5)主旨题。根据全文可知主要讲了美国学生的学校生活情况,故选B。 【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题和主旨题常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;主旨题需要通读全文,了解大意之后找出中心思想。2根据短文内容选择答案。(C) Mr. and Mrs. Su dont often go out in the evening, but today they
9、go out for a walk after supper. They go to the park and have a good time there. On their way home, Mr. Su says to Mr. Su, “Look! A woman is running in the street and a man is running after her.” Mr. Su says, “Whats the matter? Lets go and help her.” Now the woman gets near them. Mr. Su asks, “Shall
10、we help you?” “No, thank you,” the woman says, “My husband and I are running home, and the slower one does the housework.”(1)In the evening, Mr. and Mrs. Su often _.A.go out for a walkB.go out and watch people runningC.stay at homeD.stay at home and do housework(2)Mr. and Mrs. Su have a good time _.
11、A.at homeB.in the parkC.in the streetD.today(3)They see _ are running in the street.A.a womanB.a manC.a man and a womanD.many people(4)The woman is running _ the man.A.beforeB.afterC.besideD.behind(5)Housework is _.A.homeworkB.exercises people do in their housesC.staying in the houseD.cleaning, wash
12、ing and cooking【答案】 (1)C(2)B(3)C(4)A(5)D 【解析】【分析】(1)细节理解题, 根据文中语句“Mr and Mrs Su dont often go out in the evening, but today they go out for a walk after supper.”理解可知,故选C.(2)细节理解题, 根据文中语句“They go to the park and have a good time there.”理解可知, 故选B.(3)细节理解题, 根据文中语句“Look! A woman is running in the street
13、 and a man is running after her.”, 故选C。(4)细节理解题, 根据文中语句“Look! A woman is running in the street and a man is running after her.”故选A.(5)常识题, 家务活主要指洗碗、打扫、做饭等, 故选D.【点评】考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。3阅读理解 Mirror (镜子) mirror on the wall, what film is on in the cinema?Now with this kind of new
14、mirror, you can brush your teeth and read news at the same time in your bathroom. Now not many people have this kind of mirror, but it will be popular very soon. The mirror works with new software(软件). You can use it to get news. You can also make your time table on it. It can also tell you what to
15、wear because it knows the weather. The mirror is very clever. You can write notes on it for family members. Theres another kind of new mirror, too. It can get much information from the users clothes. It tells the users what clothes make him or her look good. Going shopping or eating out? Wait a minu
16、te! The mirror can give you some coupons(优惠券), too.(1)The mirror in the reading is very _. A.expensiveB.popularC.cleverD.big(2)The mirror can NOT _. A.tell you what to wearB.let you make a time tableC.let you read newsD.do the shopping online(3)The reading tells us _ kind(s) of mirror(s). A.oneB.two
17、C.threeD.four(4)A mirror can tell you what to wear because it _. A.knows the weatherB.studies fashion wellC.studies people wellD.can give coupons【答案】 (1)C(2)D(3)B(4)A 【解析】【分析】文章大意:文章介绍了两种新式镜子。 (1)细节理解题,根据 The mirror is very clever. 可知这种镜子很聪明,故答案是C。 (2)正误判断题,根据 Now with this kind of new mirror, you c
18、an brush your teeth and read news at the same time in your bathroom. You can also make your time table on it. It can also tell you what to wear because it knows the weather.可知,使用这种镜子可以边刷牙边看新闻,壳子制作时间表,也可以告诉你穿什么衣服,但是不能网上购物,故答案是D。 (3)数字计算题,根据单词another可知文章介绍了两种镜子,故答案是B。 (4)细节理解题,根据 It can also tell you
19、what to wear because it knows the weather. 可知能告诉你穿什么的镜子知道天气预报,故答案是A。 【点评】考查阅读理解,文章涉及到了细节理解题,正误判断题和数字计算题,细节理解题比较简单,可以直接从文章中找到答案,数字计算题需要根据文章中的信息进行必要的计算得到结论;正误判断题是细节理解题的一种题型,也必须根据文章内容进行判断。4根据短文内容,选择正确答案。A One day, Mr. and Mrs. White went shopping by car. They stopped their car near a store. They bought
20、 a lot of things and they wanted to put them in their car. But Mr. White couldnt open the door of the car. “Lets ask a policeman for help.” said Mrs. White. They asked a policeman to help them. The policeman was very friendly to help them open the door of the car. Just then a man came up and shouted
21、, “What are you doing with my car?” Mr. and Mrs. White took a look at the number of the car. It was not their car. (1)Mr. and Mrs. White drove for_.A.fishingB.shoppingC.businessD.swimming(2)They wanted to put the things _.A.in a big bagB.in the storeC.in others carD.in their own car(3)_ helped them
22、open the door of the car.A.An old manB.A womenC.A policemanD.A student(4)What did Mr. and Mrs. White probably do at last?A.They thanked the man.B.They drove the mans car away.C.They gave their things to the man.D.They said sorry to the man.【答案】 (1)B(2)D(3)C(4)D 【解析】【分析】短文大意:怀特先生和夫人开车去购物,他们把车停在商场附近。他
23、们买了很多东西,想把这些东西放进车里,但是打不开车门,于是他们请一位警察帮忙打开了车门,正在这时一个人走上来大喊“你们要不我的车怎么样?”怀特先生看了看车牌号,发现打开的不是他们自己的车!(1)根据文章第一句 One day, Mr. and Mrs. White went shopping by car. 可知怀特夫妇开车去购物,故选B。(2)根据文章内容 They bought a lot of things and they wanted to put them in their car. 可知他们想要把东西放进他们自己的车里,故选D。(3)根据文章内容 They asked a pol
24、iceman to help them. The policeman was very friendly to help them open the door of the car. 可知是一位警察帮助他们打开了车门。故选C。(4)根据故事情节可知怀特夫人错把别人的车当成了自己的车,而且请一位警察帮忙打开了车门,可以推断最后他们很可能会向人家道歉,故选D。【点评】这是一篇故事类短文阅读,文章浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据。只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读。文章所设试题主要考查细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同。5阅读短文,从每题所给的A、B、
25、C和D四个选项中,选出最佳选项。 Susan Wang I have a best friend. His name is James. He is from the US. We look totally different! I have blonde hair but he has red hair. I wear glasses but he doesnt. I am short but he is very tall. Im very outgoing but he is very quiet. However, we both love singing and dancing.Sa
26、m Green I dont really have a best friend but one of my good friends is Kristi. She is from America. I sometimes call her Kwiti. She is funny and kind And she really cares about (关心) everyone and almost everything. She became one of my good friends at the age of five.Mary Smith My best friends name i
27、s Edna. She comes from Australia. She likes to talk a lot and hardly keeps quiet. Edna has curly brown hair and brown eyes. She always makes me laugh. Also, she sometimes helps me with my homework.Lisa Brown I have a best friend from India. Her name is Sinsha. I call her Kuttu. She is short. She has a round face and black eye
copyright@ 2008-2022 冰豆网网站版权所有
经营许可证编号:鄂ICP备2022015515号-1