1、最新中考宾语从句练习有答案中考宾语从句练习(有答案)一、单项填空( )1.He says _ he will go skating tomorrow.A. what B. that C. if D.how( )2.一Could you please tell me_?一I live in Hangzhou, ZhejiangAwhere do you live Bif you live in GuilinCwhere you live Dwhere you were born( )3. No one tells us_, so we need your help.A. how should w
2、e do B. what we should doC. how we should do D. what should we do( )4. My physics teacher said that light_faster than sound.A travels Btravel Ctravelled D. travelling( )5. They said that they _ in a week.A. will come back B. would come back C. come back D. Came back( )6. Could you tell me_we are goi
3、ng mountain hiking tomorrow or not?A. whether B. if C. when D. where( )7. I dont know _.A.which room I can live B.which room can I liveC.which room I can live in D.which room can I live in( )8.I dont know if it _tomorrow, If it _, Ill not go fishing.A.rains;rains B. Rains;will rain C. will rain; rai
4、ns D. will rain; will rain( )9. Do you remember _ you said at the meeting?A.when B. where C.that D. what( )10. Lucy said she _such a beautiful piece of music before.A. hasnt heard B. hadnt heard C. doesnt hear D. didnt hear二、用合适的连接词填空1. Jim told me _ he didnt go fishing yesterday afternoon.(when, wh
5、y)2. Do you know _ else is going to be on duty today?(who, whom)3. She said _ it wouldnt matter much.(that, what)4. He always thinks _ he can do better.(how, who)5. I really dont know _ the bridge will be finished.(how long, how soon)6. They dont know _ to go or wait. (if, whether)7. They dont know
6、_their parents are. (where,when)8. I was really surprised at _ I saw. (that, what)9. I dont know_ way I should take. (which, where)10. Do you know _ you are studying for? (why, what)三、用所给动词的正确形式填空1. We are sure that he _ (go) to school tomorrow.2. Do you know who _ (be) the first man to walk on the
7、moon?3. Could you tell me where the post office _ (is)?4. Our father said that he _ (will) buy a new computer.5. I hear that he _ (swim) in the sea yesterday.6. The little boy tells us where his father _ (work).7. He said that he _ (finish) his work already.8. They thought they could _ (hike) to the
8、 top of the mountain.9. He was glad that so many people _ (help) him when he was in trouble.10. She doesnt know whether _ (go) or wait.四.填入适当的单词完成句子1Does MrBrown enjoy living in China?Could you tell us?Could you tell us _ MrBrown _ living in China?2When does the train leave?I want to knowI want to k
9、now _ the train _ 3.Did Peter come here yesterday?Li Lei wants to knowLi Lei wants to know _ Peter _ here yesterday4. I think this is a good idea.(改为否定句)I _ _ this _ a good idea.5. He has been to Beijing before.He said _ he _ been to Beijing before.五.把下列句子改写成宾语从句1. You were ill yesterday. (I hear)_2
10、. How old is he? (He doesnt know)_3. Have they finished the experiment? (I want to know)_4. Does your uncle live in Nanjing? (I am not sure)_5. Who will come to see us? (Could you tell us)_6.The days are longer than the nights in summer. ( My father told me)_参考答案:基础训练一、单项填空1. B. 2.C. 3.B. 4.A 5.B. 6
11、. A 7. C. 8. C. 9.D 10. B二、用合适的连接词填空1. why 2. who 3. that 4. how 5. how soon6. whether 7.where 8. what 9. which 10. what三、用所给动词的正确形式填空1. will go 2. was 3. is 4. would 5. swam6. works. 7. had finished 8. hike 9. helped 10. to go四.填入适当的单词完成句子1.whether (if), enjoys 2.when, leaves 3. Whether (if), came
12、4. dont think, is 5.that, had五.把下列句子改写成宾语从句1.I hear that you were will yesterday.2. He doesnt know how old he is.3. I want to know if they have finished the experiment.4. I am not sure if your uncle lives in Nanjing.5. Could you tell us who will come to see us?一、英语阅读理解专项练习试卷1阅读理解These amazing animal
13、s prove that love lives on four legs.A little girls lifelineThree-year-old Alida Knobloch and her 27kg golden dog, Mr. Gibbs, are almost together all the time. There is a special love between them. Alida, who suffered from serious lung (肺)disease when she was 10 months old, is unable to breathe on h
14、er own for about 45 minutes. So Mr. Gibbs has been with her everywhere, carrying 4.5kg of oxygen tanks for her. A pig that calms kids When Lois Brady, a famous doctor in America, visits special-needs students in San Francisco schools, she often brings along Buttercup, a black pig from Vietnam. The p
15、ig is very calm and friendly and has been trained to offer comfort to patients as well.A Lions big heart With paws the size of dinner plates, bright black eyes and a golden mane (鬃), Jupiter, a 13-year-old 250kg lion, was brought to the rescue (援救) center by Anna. In the past two years, Anna has dev
16、eloped a very close relationship with Jupiter. (1)Which of the following do you think is the right match(匹配)?_ A.Alida a lionB.Buttercup a pigC.Lois a sick girlD.Jupiter a doctor(2)How long has Mr. Gibbs been with Alida?_. A.For about 45 minutesB.For about 10 monthsC.For over 3 yearsD.For over 2 yea
17、rs(3)The best title to explain the main idea of the text is “_” A.Hero petsB.Small petsC.Kids friendsD.Special visits【答案】(1)B(2)D(3)A 【解析】【分析】文章大意:本文通过三个动物与人的故事来证明了爱在四条腿的动物。第一个,一条狗陪伴一个患有严重肺病而不能呼吸大约四十五分钟的小女孩,为她携带4.5公斤氧气瓶,他们之间产生了特殊的爱。第二个故事:一头猪,安抚孩子的故事。第三个故事讲述,一头狮子叫木星,13岁的250公斤,被安娜带到救援中心的。在过去的两年里,安娜与木星
18、已经开发了一种非常亲密的关系。(1)细节理解题,根据原文中”Three-year-old Alida Knobloch and her 27kg golden dog“ Buttercup, a black pig from Vietnam”“Jupiter, a 13-year-old 250kg lion”“ When Lois Brady, a famous doctor in America”可依次排除A,C,D三个选项,故选B。(2)细节理解题,根据“Alida, who suffered from serious lung (肺)disease when she was 10 mo
19、nths old, is unable to breathe on her own for about 45 minutes. So Mr. Gibbs has been with her everywhere,”可知Alida在十个月大的时候得了严重的肺病不能自己呼吸大约45分钟,从此Gibbs陪伴在她身边,又由Three-year-old Alida可知Aida现在三岁,所以到目前为止,Gibbs和Alida在一起超过两年,故选D。(3)主旨大意题,根据开头“These amazing animals prove that love lives on four legs.”这些令人感到惊讶
20、的动物证明了爱在四条腿的动物上,和三个关于动物给人们带来的身心方面的益处,可知全文在讲发生在动物身上的英雄事件,故选A。【点评】这是一篇记叙文,讲述了人与动物爱的故事,设题偏重细节,可先浏览问题,再有目的性阅读。2阅读理解 One day, Toms teacher, Miss Mak, held a class meeting. There will be a flag day next Saturday. Does anyone want to join this meaningful event (活动)? asked Miss Mak. Tom was interested in ra
21、ising money for homeless children but he was not brave enough to talk to the strangers, so he kept quiet in his seat. Tom, you havent sold flags before, said Miss Mak suddenly. Would you like to have a try? Tom was hesitant(犹豫的),but he finally nodded. On the flag day, Tom and Angela sold flags in a
22、busy street. Ex-cuse me, Could y-o-u pl-ea-se buy .? said Angela softly to the first person she met. The man smiled and put five-dollar coin into Angelas collection bag. Then she said thanks and put a flag under his shoulder. I did it! said Angela happily. Its your turn now. Feeling nervous. Tom beg
23、an to shake. Soon, he saw a young lady walking towards him. The lady was smiling and holding a few coins in her hand. She asked, Are you selling flags for Fund for the Homeless Childred? Toms face became red and said yes. Then the lady made the donation(捐赠) and Tom gave her a flag. You made it! laug
24、hed Angela. In the next couple of hours, Angela and Tom sold flags quickly and bravely. Al last, their collection bags were so heavy that they had to hold them with both arms. They felt very proud.(1)Why did Tom keep quiet in his seat? A.He had other plans.B.He didnt like Miss Mak.C.He was not inter
25、ested in the activity.D.He was not brave enough to talk to the strangers.(2)When Miss Mak asked Tom to have a try, he finally . A.laughedB.noddedC.refusedD.cried(3)Where did Tom and Angela sell flags? A.In a busy street.B.In their school.C.In a tall building.D.In a small garden.(4)How much did the f
26、irst man pay Angela for the flag? A.Five dollars.B.Ten dollars.C.Fifteen dollars.D.Twenty dollars.(5)How did Tom and Angela feel after they sold the flags? A.Bored.B.Shy.C.Confident.D.Sad.【答案】 (1)D(2)B(3)A(4)A(5)C 【解析】【分析】文章大意:Tom与Angela在学校组织的卖小国旗活动中,战胜了自己,出色地完成了任务。 (1)细节理解题。根据文中的语句Tom was intereste
27、d in raising money for homeless children but he was not brave enough to talk to the strangers, so he kept quiet in his seat.理解可知,Tom不敢与陌生人说话,所以保持了沉默,故选D。 (2)细节理解题。根据文中的语句Tom was hesitant(犹豫的),but he finally nodded.理解可知,最后在Mark老师的鼓励下,Tom最后答应参加学校举行的卖国旗的活动,故选B。 (3)细节理解题。根据文中的语句 On the flag day, Tom and Angela sold flags in a busy street.理解可知,Tom与Angela在一个闹市区卖国旗,故选A。 (4) 细节理解题。根据文中的语句The man smiled and put five-dollar coin into Angelas
copyright@ 2008-2022 冰豆网网站版权所有
经营许可证编号:鄂ICP备2022015515号-1