ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:24 ,大小:40.37KB ,
资源ID:3749884      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝    微信支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.bdocx.com/down/3749884.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
三方登录: 微信登录   QQ登录  

下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(陕西西北工业大学附属中学最新 版高考英语 阅读理解专题练习及答案.docx)为本站会员(b****3)主动上传,冰豆网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知冰豆网(发送邮件至service@bdocx.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

陕西西北工业大学附属中学最新 版高考英语 阅读理解专题练习及答案.docx

1、陕西西北工业大学附属中学最新 版高考英语 阅读理解专题练习及答案陕西西北工业大学附属中学最新 版高考英语 阅读理解专题练习(及答案)一、高中英语阅读理解1阅读理解 I took a journey to New York, US several months ago. It was the first time I had been abroad. It was also the first time I had taken a trip by myself. I had great enthusiasm and high hopes, and I wasnt let down. Its ha

2、rd to describe how I felt when I arrived at the airport in New York. Looking at people of different races and nationalities passing by and hearing different languages all around me, I couldnt say anything for a long time. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely

3、 before. The following days were even more impressive. We integrated(融入)into the forest of concrete and cement(混凝土和水泥). We waved to the Statue of Liberty; we looked down at the busy island of Manhattan; we looked at well-known universitiesHarvard of ancient Egypt. Then we visited some well-known uni

4、versityHarvard, Yale, Princeton and Columbiaeach with its own appealing and time-honored history. But what all these universities have in common is their peaceful academic atmospheres witch you could feel everywhere. I was impressed by the libraries, decorated just like cathedrals(教堂), and the labor

5、atories just next to the classroom. My dream is to return to those places as an international student. Finally came our destinationsthe Model United Nations conference at the University of Chicago. Students from various countries arrived to act as United Nations delegations and share their opinions

6、about global issues. As a non-native speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task. But it was also a rare change to improve my English and I couldnt throw it away. With perseverance and devotion. I got used to talking to other delegations naturally. Although I didnt w

7、in any awards, the chairman praised me at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud. This trip brought me unforgettable and valuable experiences that will benefit me forever. (1)What is the main purpose of the authors going to America? A.To see some places of

8、interest.B.To visit some well-known universities.C.To attend a competition at a university.D.To learn about the cultural diversity there.(2)How did the author feel when he/she saw the cultural diversity of the US? A.Regretful.B.Amazed.C.Peaceful.D.Confident.(3)What is the authors wish in the future?

9、 A.To work for the United Nations.B.To tour more countries in the world.C.To have a job in the United States.D.To study in the famous universities in America.(4)Why did the author feel proud? A.He won an award in the competition.B.He was praised by the chairman.C.He could persuade others to accept h

10、is opinions.D.He could speak English well at the conference.【答案】 (1)C(2)B(3)D(4)B 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,作者去美国参加在一所大学里举行的比赛,对美国文化的多元化感到惊讶。作者虽然没有获奖,但他被主席表扬因而感到自豪。作者最大的愿望是在美国大学里学习。 (1)考查推理判断。根据倒数第二段中的“Finally came our destinationsthe Model United Nations conference at the University of Chicago. Students fro

11、m various countries arrived to act as United Nations delegations and share their opinions about global issues.” 和倒数第一段中的“As a non-native speaker, I felt that competing against native speakers was a very tough task. ”可知,作者来美国的目的是为了在一所大学参加比赛。故选C。 (2)考查推理判断。根据第二段中的“Looking at people of different races

12、and nationalities passing by and hearing different languages all around me, I couldnt say anything for a long time. I had never understood the cultural diversity of the US so clearly and closely before. ”可知,作者看到美国文化的多元化时感到惊讶。故选B。 (3)考查细节理解。根据第四段中的“ My dream is to return to those places as an interna

13、tional student. ”可知,作者最大的愿望是在美国大学里学习。故选D。 (4)考查细节理解。根据最后一段中的“Although I didnt win any awards, the chairman praised me at the closing ceremony for my excellent performance. That made me feel really proud.” 可知,他被主席表扬因而感到自豪。故选B。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。2(2

14、019浙江)阅读理解 Money with no strings attached. Its not something you see every day. But at Union Station in Los Angeles last month, a board went up with dollar bills attached to it with pins and a sign that read, Give What You Can, Take What You Need. People quickly caught on. And while many took dollar

15、s, many others pinned their own cash to the board. “People of all ages, races, and socio-economic(社会经济的)backgrounds gave and took, said Tyler Bridges of The Toolbox, which created the project. We even had a bride in her wedding dress come up to the board and take a few dollars. Most of the bills on

16、the board were singles, but a few people left fives, tens and even twenties. The video clip(片段)shows one man who had found a $ 20 bill pinning it to the board. What I can say for the folks that gave the most, is that they were full of smiles, Bridges said. Theres a certain feeling that giving can do

17、 for you and that was apparent in those that gave the most. Most people who took dollars took only a few, but Bridges said a very small number took as much as they could. While the clip might look like part of a new ad campaign, Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy. He adde

18、d that he hopes people in other cities might try similar projects and post their own videos on the Internet. After all, everyone has bad days and good days, he said. Some days you need a helping hand and some days you can be the one giving the helping hand.”(1)What does the expression money with no

19、strings attached in paragraph 1 mean? A.Money spent without hesitation.B.Money not legally made.C.Money offered without conditions.D.Money not tied together.(2)What did Bridges want to show by mentioning the bride? A.Women tended to be more sociable.B.The activity attracted various people.C.Economic

20、 problems were getting worse.D.Young couples needed financial assistance.(3)Why did Bridges carry out the project? A.To do a test on peoples morals.B.To raise money for his company.C.To earn himself a good reputation.D.To promote kindness and sympathy.【答案】 (1)C(2)B(3)D 【解析】【分析】这是一则新闻报道,讲述在洛杉矶的联合车站,竖

21、起了一块木板,上面钉着一些美钞和一个牌子,上面写着“留下你能给予的,拿走你所需要的。”虽然有很多人拿走了钱,但是还是有人把钱钉在木板上。 (1)词义猜测题。根据下文第二段开头 while many took dollars, many others pinned their own cash to the btoard 可知这个板子的目的是为人们提供爱心交换,需要的从上面拿钱,有富余的可以在上面留钱。这些钱是没有附加条件的。故答案为C。 (2)推理判断题。题干中的bride是 Tyler Bridges 举的一个例子,为了证明前一句 People of all ages, races, and

22、 socio-economic(社会经济的)backgrounds gave and took,即这个活动吸引了各种年龄、种族和经济背景的人。故答案为B。 (3)推理判断题。根据倒数第二段中 Bridges said the only goal was to show generosity and sympathy可知他发起这个活动的目的是让人们展示慷慨和同情。故答案为D。 【点评】这是一篇新闻报道,文章的第一段第三句话就是本文的主题句,阅读时要要弄清新闻的主旨,弄清细节,根据问题中的关键词找到相关语句并能分析理解相关的句子,从而得到需要的答案。3阅读理解 In modern society

23、there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity(繁荣). Others say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly relationship between people. I have taught many

24、 children who held the belief that their self-worth relied on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are often life-and-death affairs. In their single-minded pursuit of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten. However,

25、 while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culture which values only the winner and pays no attention to the ordinary players, they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from the

26、ir parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve success. By not trying, they always have an excuse: I may have lost, but it doesnt matter because I really didnt try.What is not usually admitted by

27、 themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot. Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belief is the same as that of the true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that ones self-respect relies on

28、 how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to dissolve(缓解)can we discover a new meaning in competition.(1)Why are some people in favor of competition? A.Because they think competition pushes society forw

29、ard.B.Because they think competition improves social abilities.C.Because they think competition builds up a sense of pride.D.Because they think competition develops peoples relationship.(2)What does the underlined phrase the most vocal in Paragraph 3 refer to? A.People who try their best to win.B.Pe

30、ople who highly value competition.C.People who are strongly against competition.D.People who mostly rely on others for success.(3)Which viewpoint does the author agree to? A.Self-worth relies on winning.B.Winning should be a life-and-death matter.C.Competition leads to unfriendly relationship.D.Fear

31、 of failure should be removed in competition.(4)What does the passage mainly talk about? A.Competition helps to set up self-respect.B.People hold different opinions about competition.C.Failures are necessary experience in competition.D.Competition is harmful to personal quality development.【答案】 (1)A(2)C(3)D(4)B 【解析】【分析】本文是一篇议论文,论述了人们对于竞争所持的不同观点。 (1)考查细节理解。根据第一段中的“Some value it highly, believing that it is responsibl

copyright@ 2008-2022 冰豆网网站版权所有

经营许可证编号:鄂ICP备2022015515号-1